Nytt jobb & nya tag!

Mama Yaz har idag jobbat första dagen på det nya jobbet! Spännande, kul och en intensiv dag. Jag har inte haft tid över sen vi kom hem från semestern. Har massor med bilder att lägga upp på prinsessan och hennes bravader!

Hon har växt sååå mycket och går strax till storlek 74...Blandade känslor...Det är jätte kul! Det menar jag!!! Hon kryper obehindrat och över trösklar och ut på gården. Hon går om VI vågar släppa henne. Jäkla hönsmamma jag är alltså...Hon måste ju nästan slå sig för att lära sig. Men jag tänker att hon kan göra det med pappa, hihi!
Grejen är att hon inte vill små-gå utan hon vill springa! Kiropraktorn skulle nog se direkt att våra ryggar är småbarns-förädrar-ryggar!

ALLT för dig min skatt :)

Jag är helt mossig i huvudet just nu. Får helt enkelt komma med lite bilder snart...Det blir då en lååååång blogg :)

Håll utkik :)

Kramar!

Semester sjuk :(

Inte så mkt att uppdatera förutom att Nayomi är sjuk :(

Inget feber nu, men hemsk diarre...Hon är slö o trött...

Återkommer snart med lite roligare info! Be för henne :)

Kramar


Sjuk :(

Feber, diarré och små röda prickar på kroppen :(



Vi får se om det blir en tur till läkaren idag. Om det blir många prickar så absolut!!! Hon är ganska glad annars. Klänger på mig som en liten apa och vill bli buren. Dricker bra och har fått alvedon + ipren.

Va på apoteket och han gav ett annat medel med paracetamol. Får prova den. Prickarna blir fler, det var 4 imorse, nu är det 9 stycken...Verkar inte klia!



Köpte lite choklad flingor som hon knaprat på eftersom hon inte ätit på 3 dagar. Bara smakat lite gurka o frukt. Men ingen mat alls. Hon dricker välling o mjölk iallafall :)

Vi får se. Hon sover mkt just idag...har varit fast på rummet helt. Tagit roomservice och köpte burknudlar på 7/11när vi gick till apoteket. Han tyckte att vi ska besöka läkaen om prickarna blir fler...Amad kommer hem från dykningen snart så får jag lite hjälp!

Jag ska gå o krama om henne nu...Gör allt jag kan, hon blir x-tra uppassad idag!!!



Vi ses nsart igen, återkommer om hur det går här...

Kram

Populär liten tjej :)

Lilla tjejen får ju all uppmärksamhet från allt och alla! Hon blir buren, fotad, daltad, gullad och hon verkar trivas i sin populära roll :)

Mamma o pappa har fullt upp att berätta vad hon heter, ålder och sen den tråkiga kommentaren som ska besvaras: Is it a Boy or a Girl? Folk är blinda, allt på henne är ju rosa! Jag får göra örhängen snart så jag slipper besvara: It is a Girl!

I denhär takten hon får uppmärksamhet på kommer ju hon bli värsta divan! Vi får ta ner henne på marken igen när vi kommer hem, haha! Hon älskar folk, nästan alla, och speciellt killar!!! Armarna åker ut och så trivs hon i deras famn. Att sen komma tillbax till mamma eller pappa är trist...Vi har en speciell favorit som jobbar på ena hotell restaurangen. Han älskar Nayomi och vill ta upp henne så snart han ser att vi kommer! Den kärleken blir besvarad! Hon tycker verkligen om honom, och det är ju så gulligt :)



Hon gillar att bada, leka med sand och äta sand(!) och så hennes pekfinger som ska peka och sen kommer pincett-fingrandet fram :)



Härliga miner på båda två...vet ni inte hur man posar eller, haha!

Köpte ju en grym bad-dräkt med solskydd 50 på! Den sitter perfekt, så den räcker i sommar åxå. Sen smörjer vi in henne i solskydd 50 på benen o armarna o ansiktet. Hatten tar hon av sig, bus-bebis!

Äta snäcka, mmm, gott? Livsfarligt, vi får heeeela tiden kolla vad hon hittar o stoppar i sig!



Ordning o reda på rummet. Hon har sin egen sektion med kläder och såklart en egen necessär, babyvakten är med och halva apoteket!



Leksaker tog vi med oss begränsat, typ 5 leksaker. Sen fick hon lite på planet och köpte en hink med lite saker här till stranden som vi sen lämnar här.

Men jag tycker att det är viktigt att den "nya" sängen ska kännas som en rolig o trygg plats, så jag fyllde allt i den så att hon ska se framemot att gå till sängen :)

Dock sover hon bredvid oss...hon har svårt att somna här, kanske för att det inte är hemma...???



Vi fick ju en "Baby Bed" på planet, men hon vart lite för lång för den. Men det funkade helt okej.

Haha, vilken jäkla bild det blev! Inte konstigt att alla glodde...



Leka leka leka....Perfekt lek låda :)



Nu ska vi tillbaka till semestern! Jag lägger upp blogg så snart jag har tid över :)

P o K



Resa i 27 timmar!

Jag hör jämt föräldrar som inte vågar resa för att barnet är för litet eller för stort, eller resan till Mallis är för lång eller för varmt, för kallt, för bla bla bla...

Jag har ett svar till er som funderar på att resa med barnet: DOM ANPASSAR SIG!

Barn anpassar sig bättre än vi vuxna gör. Oftast så blir resan jobbig och slitsam eftersom föräldrarna inte orkar eller kommer överens. Det är klart som f*n att det tar på energin att resa. Inte minst sagt med all packning, incheckning, mat, säkerhet, blöjor etc etc. Jag vet!

Första resan med Nayomi gjorde vi till Öland. Bilade i 5-6 timmar när hon va knappa 5 veckor gammal! Andra resan åkte vi till Tunisien, då var hon 6 veckor. Sen till Grekland när hon fyllt 8 veckor. Nu till Thailand när hon är 10 månader.

Allt går bara man anpassar mat och sovtider till barnet. Resten fixar dom själva! Om föräldrarna är sams, orkar och VILL resa. Sen kan dom bli kinkiga och sjuka under resans gång, men hallå, det är ju inte hela världen så länge det är säkert :)

Nu har vi rest i 27 timmar från dörr till dörr. Nayomi är jetlaggad o förvirrad, glad och nyfiken :)
Amad sover...
Jag? Jag anpassar mig, Jag är en nattmänniska så ett par timmar hit eller dit på kvällen e lugnt. Få se imorgon bitti...

lägger ut bilder imorgon! nu sova!!!





Åre i april

Vädret var sådär, regn och rusk. Knappa minusgraderna. Sällskapet var super! Massa mys och umgänge :)

Jag lägger upp lite bilder nu, kanske hinner uppdaterna lite detaljer från resan sen.


12 rätters avsmaknings meny!


Morgontrött? klenis, vi gick ju "bara" upp halv 5... ;)


Mamma o dotter myyyyyssss


En riktig finne :)


Lekrummet med 510 leksaker!


Blåser i 28 kilometer per timme typ!!!


Bakom galler?


Nej, på Älg safari! Sebran är din pappa...den andra är älgen...


Din mormor har gjort dethär innan tror jag :)


Ha en super måndag!

Nu ska jag packa klart och sova. Vi ska till öppna förskolan imorgon :)

Och vi ska till Thailand!!!

P o K!

Hon kryper och hon GÅR!

Som sagt, den 1a april hände det mycket :)

Och det var inget skämt heller! Hon tog sina allra första egna steg, fler än 1-2, hon gick! Samtidigt som hon faktist har hajjat att komma framåt med en fin kryp teknik :)

Oh, jag bara ler! Så underbart att hon vågar, 10 månader och går! Det är tidigt, men det är hon som gör det och vågar framförallt. Jag hade inte brytt mig om hon började gå vid 2 år, men båda våra ryggar tycket att det är helt OK att börja gå själv NU!

Vi har en Åre resa inplanerad snart. På onsdag åker vi: mamma + pappa, mormor + morfar till Åre. Vi tar X2000 1a klass med all inclusive till Östersund, det tar ca 5 timmar. Sen har vi hyrt bil som vi tar till Åre där timmerstugan väntar på oss. Så himla MYSIIIIGT!
Det blir skidåkning, brasan och badtunnan, mysiga middagar och lite avbelastning *smile*

Jag, eller VI älskar dig Nayomi! Men ibland är det skönt, även för dig, att byta famn...hihi!

Jag har varit ledig nu och hunnit samla tankarna, vara en bättre mamma och umgås med familjen. Det känns så bra! Mina 10 bästa TO DO just nu är:

1. Öppna förskolan! Vilken härlig plats att vara på! Det är så fint bonat och Nayomi älskar det!!! Sångar & Lek

 

2. Bada :) Plaska, blöta ner, sjunga, hoppa ut allt vatten och sen vara ren och fin! Lite sällskap av kusinen!

 

3. Leka, jag tror inte att jag är vuxen än...det är kul med leksaker och att smycka ut Nayomi!



4. Besök :) Alltid kul att träffa någon och prata vuxen snack men ändå njuta av bebislekar! Mormor med N&N



5. Kladda...mat mat mat...

    

6. Promenader, kul för alla!



7. Shopping, senaste köpet är en bad-dräkt med SFP50, halva priset 199kr! Badtofflor med halkskydd 139kr, och solskydsfaktor50, 99kr, från Travel Heroes!



8. Sova + mysa...hon kan sova till 9-10 på morgonen = LYX! Eller så somnar hon konstigt i vagnen...

 

9. Umgås och uppleva nya saker ihop :) som exempel hennes första smakupplevelse för sushi! Eller en sen promenad till ett event kl22, med HELA familjen :)
 
    

10. Resa! Varför inte på första plats? Jo för att resandet i sig är inte så kul, slitsamt och begränsat för Nayomi. Det är på plats det blir kul, och då ingår dom flesta överstnämnda :) Snart drar vi 4 dagar till Åre, sen åker vi 11 dagar till thailand!

Jag längtar.....

Kram



Hon Går!!!!!

Den 1.4 och det är inget skämt, hon GÅR! Första egna stegen runt köket, till mamma med armarna i luften, snabba steg och lite vingligt. Men, hon går helt själv!!!

Marie fick vara med om Nayomis första egna steg! filmades och fotades, men jag var ständigt bakom för att ta emot ifall att...Tur att blöjan ger en mjuk landning :)

Återkommer med  bilder och film...

Kram :)

survey services