Nayomi 9 månader!

Kan någon STOPPA tiden?! Det går ju alldeles för fort! Det är både kul och spännande och hon bara växer och utvecklas, men det är sjukt skrämmande vad fort tiden går! Nyss kom vi ju hem från BB, och nu håller jag på att planera hennes 1-års dag! Det är bara 12 veckor dit...

Men idag fyller hon 9 månader! :)
Idag är prick 25år sedan Olof Palme mördades. Det är mycket folk på hans minnes-sten och blommor och ljus på gatan...tänk att gatan döptes om från Tunnelgatan till Olof Palmes gata! Synd bara att det vart efter hans död.

Tänk att jag var 4-5 år när han sköts, och jag minns det så himla bra! Pappa och mamma satt fastklistrade vid tv:n och alla pratade om det, folk grät och det var så stor händelse även i mitt liv. Redan DÅ! Jo, jag minns dagen för 25 år sedan...känner inte till Olof så bra men hans gärningar och politik gillar jag! RIP...

Nayomi fick fira sina 9 månader på miniSats medans mamma o pappa tok-tränade spinning. Jag har haft 3 veckors uppehåll och nu känns det i kroppen, autsch!

Lite presentuppdateringar idag tänkte jag. den senaste tiden har hon fått en hel del fina seker, vi börjar med dom STOOORA grejerna :)

Fia köpte en häst, den är ENORM, jätte cool:



Grannarna, Guccis mamma kom med en jättefin "Bondgårdens alla djur" pek-bok där man trycker på djuransiktet så låter det muu eller bää eller nöff nöff! Av Evin & Hayat fick hon en "Ankor" bok, så när man trycker på den gröna knappen så låter det: Kvack, kvack!



Amad köpte en ank-tvätt-handske (Osman släkten gillar ankor?)



Så nu ska jag hitta på något roligt till hennes 1-års dag! Har tänkt på en clown eller ponny ridning eller hundshow eller så hyr vi in ett helt circus!

Ingen aning...letar på...temat tror jag redan vet: Prinsar & Prinsessor :) Frivilligt för föräldrar att klä upp sig! men små prinsar och gulliga prinsessor vill jag se massor utav :) Hihi!!!

Och som Kattis hade gjort på Viktors 1 års kalas: Goodie Bag! Det ska vi ha! Fylla den med lite kul saker!

Aaaah, fiske damm!!! Är det för tidigt?

Jag ska hålla fötterna på jorden, tycker bara det är skitkul att planera! Hade jag haft pengarna så hade jag faktist byggt en Wonder Land i Centralbadets park!

Oh min älskling är sååå söt! Nu sussar hon med sin nya favvo docka som jag kallar för Anna. Då det var Anna (Guccis mamma) som gav henne den! Liknar henne faktist, hehe!


Jag ska surfa lite efter något kul till kalaset som är om 3 månader! Det är på en lördag, vilken tur!!! Hoppas det blir fint väder! Ska ha kalaset ute på gården isåfall :)

Go natt...vi ses imorgon...hoppas denna måndag varit bra! Tack alla för alla fina presenter!

Kram 




Hos kusinen Noa

Vi åkte till faster Evin och familjen idag. Där väntade en efterlängtad maträtt som heter "Dolme". det är en väldigt speciell grytliknande rätt som tar mycket tid och mycket tålamod att göra. Så vi njuter ca 2 gånger per år av den maten :)

Kusinen Noa vill ju såklart vara som storasyster! Så Nayomi fick låna med sig lite av hennes leksaker! Det är ju jätte kul med nya saker!

  

Innan vi gick så hade Noa en noggrann genomgång av alla nkappar och spakar. Nayomi lyssnade och tog till sig med sin rufs kalufs till hår!


Smakprov på en Ior kloss. Godkänt!


Hon fick en gurkbit medans vi väntade på maten. Den höll i 1 timme och hon blev skit sur om någon av oss försökte gömma bort den. Här i Hayats knä :)


I helgen har det smakats på en massa nya grejer och hennes smaklökar börjar ta fart! När vi kom hem så såg hon en klubba på bordet. Hon ville ha den och jag tog (så klart) bort den. Men då satte hon igång sirenerna och efter 10 minuter gav jag upp. Hon fick den, blev knäpp tyst, smakade och gillade, och sen var det ok!



Aptiten har hon fått från mig, men envisheten skyller jag helt på pappa...!!!

Puss på er och tack Noa för alla fina saker :)

Härlig helg i Tyresö

De senaste dagarna har jag passat på att NJUTA av att lukta och krama och gosa med Nayomi! Det har varit en underbar helg med massa kärlek och lek :)

I fredags var jag på tjejmiddag hos Josse och det var hur trevligt som helst! Nayomi fick bekanta sig med lite äldre barn och sen satt hon hela kvällen med oss och lekte lite med Josses dotter och nya leksaker!

Jag är som nyförälskad i min dotter och för varje dag som går så blir min kärlek för henne starkare. Jag undrar hur mycket man egentligen kan älska någon? Finns det en gräns? Tänk på dom som väljer att aldrig skaffa barn, vad dom går miste om något helt fantastiskt...

I lördags packade jag min och Nayomis + Barrys väska och åkte på en liten avslappnings-resa till Tyresö, till min mammas place! Vi bastade och det var Nayomis första bastu omgång, hihi, där satt hon naken på första parkett och plaskade med kusinen Natanya :)

25% finska sisu hehe!


   

Det smakades på korv, tårta, piroger, grädde, bröd, saft, smör, gröt och kusinerna smaskade ihop hela kvällen!

Det har varit en väldigt lugn helg och både mamma och dotter myste. Pappa Amad fick ledigt från blöjbyten och hade massa annat att göra innan han hämtade oss på söndags förmiddagen!

Mina 2 minsta, båda sovandes i mitt knä...så gulliga!


Nayomi med sin egen bebis som hon "varsamt" tryckte i ögonen på och dregglade och rev lite...


Titta så fin väst hon fick från moster Delila! I mörk-lila mocka-läder! Tack!!!


The happy family hugger i korvsoppan jammiee :)


Aptiten har hon fått från...mig?!

Y: Lite i taget så det inte fastnar, ok?!!


Y: Ok...?


Y: Oh shit!!!


Hehe, som sagt aptiten är det inget fel på! Hon väger +9100 och är 72 lång ;)
Jag är så stolt över hennes härliga mumsiga tjocka lår, vill bara äta upp dom grrrr!

I denhär takten kommer hon ha smakat lika mycket på 1år som en medel svenne gjort på 5år...och så länge det inte är för starkt eller sött eller varmt eller farligt så ska hon få smaka! Då kommer hon med stor sannolikhet vara lika duktig som kusinen Natanya som äter allt utan att rynka på näsan! Så duktig!!!

Hej hopp så länge!

BVC


Nu väger prinsessan 9.1kg och är 72cm lång!


Latte-Farsan


Nu korar jag dig Amad, pappa till Nayomi, till en sann "Latte-farsa"!



Dubbelpack latte :)

Dagens mms! Mina (3) älsklingar! Nallen är lika stor som halva Nayomi. Nu har Barry börjat få riktig bebis behandling! Då ingår "dra i svansen", "nyp i ballarna" och "låta mer än Barry"!



Har haft en kul måndag! Spikat tjejmiddag på fredag och rehab hos morsan på lördag!

En kortis ikväll!

Ha en toppen-dag!!!

Kram Yaz

Jag saknar min dotter!

Nu inser jag hur mycket jag saknar henne när jag jobbar så mycket! Amad är ju pappaledig och kör några Sats klasser på kvällarna. Då får JAG spendera tid med Nayomi. Snacka om att jag pussar henne då!

Jag är så himla glas att allt går bra med henne och Amad. Jag brukar få lite uppdate bilder på mms under dagarna. Och varje gång så skiner jag som solen, för alltid när jag ser henne så glömmer jag allt runt-om!

Lite bilder som dimper ner då & då:

Morgon-gympa i Gå-stolen? Ser lagom road ut...!



Sötis i vagnen!


På besök hos frisören ;) Sååå söt outfit! Bra jobbat Amad!


Som sagt jag skiner som solen när jag får uppdateringar från Amad. Tack baby fortsätt skicka!

Idag söndag har vi varit och handlat lite till veckan, och nu är Nayomi så "stor" att hon kunde sitta i kundvagnen :) (hon ser arg ut...)
Vi skulle ha träffat mina päron egentligen, men åkte och träffade en liten pojke istället :)



Senare idag hos Weronica, Armin och Gabriel som bara är 10 dagar!!!



Nayomi och Serdar :)


Tack för middagen! Jag slickade rent min tallrik ;)

Vi har ju kollat lite efter grannens hund Gucci, medans hon och maken varit på Lanzarote en vecka. Nice!!! Och allt har ju gått jätte bra och det var inga bekymmer alls. Hon är så gullig, Anna, att hon köpte en fin likör till oss, lite godsaker och så en super söt docka till Nayomi!

En ny docka som Anna Fleberg köpte från Lansarote. Tusen tack!!! Nayomi älskar den :)


Jag njuter av varje ledig minut med henne. Önskar att jag kunde byta plats med Amad. Jag får helt enkelt längta hem istället :)

Ha en underbar söndag. Nu ska jag spendera tid med min skatt :)

Puss & Kram!


Noa!


Jag letade efter en bild från vårt bröllop 2006-07-15 och fann massa bilder på Noa, Nayomis kusin :)

Hon är 5 år idag! På dessa bilder var hon starx över 1 år. Helt fantastiskt söt!




Och hål i öronen hade hon REDAN då!!! Gu jag vågar inte göra det på Nayomi, hon kommer ju gråta i en vecka!



Är dom lika?



Puss & Kram!

Alla <3 Dag


Idag har blomsterbutikerna och chokladfabrikerna gjort stor vinst! Amad förberedde en romantisk middag med räk coktail till förrätt, kött o potatisgratäng till varmrätt o gelehjärtan till efterrätt :)

TUSEN tack!



Rött - kärlekens färg! Sött - Nayomi :)

- Vart e knappen?
- Däääär e knappen :)

Den finaste mössan som Amad köpte på sin resa till Riga.



Det är ngt med barn + sladdar... Min iPhone laddare åkte på stryk ikväll!



Mmmm smaskens!



Som jag sagt i min andra blogg (www.finest.se/snart30) att denna dag är rätt kommerciell. Så vi borde kunna visa våran kärlek mer än bara 1 av 365 dagar, eller hur!!!

Tror alla håller med :)

Hoppas alla haft en dunder dag och firat kärleken denna trista månad!

Kram

Tillbaka till kylan


Våran resa gick fantastiskt bra, och det var absolut inga problem för Nayomi. Hon skötte sig exemplariskt, även på flyget hem!

Vi lyfte runt 2.30 natten till måndag, och med förseningar pga hårda motvindar så landade vi i Stockholm några timmar senare än beräknat (06.30) sen vart det taxi hem. Jag bytte om och åkte till kontoret. Jag var helt slut den dagen! Den längsta måndagen någonsin...

Tack o lov att jag har en fin dotter som får mig att le. Utan henne hade jag inte orkat vara tillbaka i minusgrader, otrevliga människor och jobba 10-12 timmars dagar. Men när jag kommer hem och hon ler mot mig, öppnar sina armar och vill till MIG, ja då försvinner alla bekymmer och solen tittar fram :)

Det senaste köpen från dubai, sista kvällen och vi letade efter ett nytt hårband som hon tappat bort. Monsoon har schyssta kläder, även Aghata Luis de la Prada, dessa köpte vi:

Ordinarie kostade ca 1200kr, vi köpte den för 300kr


Ett par skor i samma märke, samma här hade kostat över 1000 lappen, nu betalade vi typ minus 200!
Jätte fina!
Smakar gott också!


Princess bodies från Baby Shop ca 80-100kr styck


Gott o blandat från Benneton + ny hårborste :)


Hatt + linnen + pyjamas + trosor


Tunika / Koftor från Lafayette 50-80kr styck


Nya skedar! Och BILLIGT! Munchkin kostade 30kr per paket, det är mega billigt! Ett par visar om maten är för varm, då blir skeden vit. Rätt bra!

Och så egen manikyr-set!


Sist men inte minst: Hel body med svans + "blöj-lucka" :)   och en påse till från "Tuk-Tuk"


Jag längtar tillbaka, inte bara för semester utan till värmen och friheten. Folk är ute dygnet runt, det mesta är öppet till 24! Och så tiden med min dotter...den är dyrbarast :)

Sista timmarna vid poolen. Hon är mitt allt! Min egen solstråle!!!


Plask o lek med pappa. Amad försöker få attention här, hehe, Nayomi ser ngt annat kul :)


Burj Khalifa By Day. Snyggt fotat Amad!


By Night. Det var molnigt och bilden blev vacker!


Nico och Nayomi i foodcourten. det är lite gott o blandat med bilder idag!


Minnie Mouse eller Nayomi?


Glass i STOOORA lass!


Youghurt glass med färska bär + choklad! MUUUUMSFILIBUBBA!


Amad + Starbucks + Beach = SEMESTER!


Så summan av allt: Vi älskar Dubai. Vi gillar såklart semester. Vi gillar shopping, sol o bad. Jag älskar all min tid med Nayomi :)



Det är underbart med bilder och minnen. Jag ska njuta vidare nu bredvid min sötnos som snarkar, hihi.

Ha en toppen vecka kära läsare och vi ses snart igen :)

Kram

Dubai dag 5-8


Staden är underbar....tappar andan när jag ser hur vackert allting är, nytt, högt, spännande och helt otrolig egentligen hur dessa araber tänker: INGENTING är omöjligt!!!

En vacker text om Burj Khalifa. Jag hade gärna varit med om projektet att förverkliga en vision: Bygga världens högsta byggnad, högsta restaurang, högsta hotell, högsta mast etc etc...Vilken grej dom har gjort. En mans idé, flera miljarder kronor senare, 6 års jobb, 12,000 personer som jobbade varje dag dygnet runt, väger ca 1.000.000 elefanter, lika mkt glas som skulle täcka 1/4 av världen....Amazing!



Överlevde såklart 745 meter upp, det var fantastisk utsikt. Dock hade vi otur med vädret, det var sandstorm och därav lite disiga bilder. Men, kolla in :)



Även t-bana stationen ska pimpas upp! Den guldiga, ska man ta tåget så måste man ta taxi till o från stationen för allt är mega stort och det går inte att korsa en väg direkt. Om man inte vill bli överkörd på 6 filigt...



Altså även om vi är 745 meter upp, så känns det inte så högt. Anledningen tror jag är för att allt är högt, byggnader, hotell, det är bara skyskrapor i denna stad. Skulle man sätta Globen i perspektiv så tror jag att man skulle förstå höjden lite mer...



Som sagt, lite otur med vädret, men det var en upplevelse att ta hissen 124 våningar (man såg inte ut...) och min mamma va så rolig. Hon skulle på toa och när hon kom ut så såg hon ut att ha sett en uppenbarelse:

- Yasmina, vet du. När jag var på toa så kändes det helt otroligt att spola!
- Ok???? Hurdå?
- Vattnet går upp nästan tusen meter!
- Jo, ja, det är sant!
- Och att vattenkranen hade så högt tryck såhär högt upp!
- Ja...
- Och det sjukaste av allt! Efter att jag spolat och gick ut för att tvätta händerna, då gick hon tjejen som stått där inne och hälsat på mig när jag gick in, då gick hon och gjorde rent efter mig! Jag blev chockad, hon spolade, torkade, putsade...
Jag tänkte, men herre jösses jag kissade väl inte utanför??!!
- Hahahha du e rolig mamma! 
- Men det var hennes jobb, att putsa efter alla, efter varje toa besök! Kan du förstå vilket jobb?! Le och ta emot toagäster som på en fin restaurang och sen polera till nästa gäst! Herre jösses vilket land vi är i...
- Ja, det finns jobb så det räcker och blir över!
- Det är överdrivet
- Nej det är nice :)

Lite så är det här faktist. Det finns jobb, det städas konstant. Jag kan till o med låta Nayomi krypa ute på gatan för att det är så rent. Jag sa till Neda häromkvällen att det är renare ute på Dubais gator än vad det är hemma hos oss! Hon bara skrattade. Men, det är ju sant! Konstant städning dygnet runt. Och man märker inte ens av dom. Till o med blomkrukorna putsas...Do I have 2 say more?

Väl nere på marken så insåg vi en annan sjuk grej! det finns inga fula, orena, trasiga bilar i detta Kalle Anka land!
Alla är, oavsett modell, NYA!

En väääääldigt normal syn utanför köpcentrumet. I Sverige hade det flockats 100 pers runt o tagit bilder (Dom enda 100 som tagit sig ut en torsdag kväll).
Här tänker man: Aja, det var en till Ferrari...Mersa...RR...Bentley...BMW...Infinity...

Shit jag ska åka t-bana på måndag...    :(


I Dubai: Vilken bil ska jag ta till jobbet?
I Sverige: Vilken t-bana ska jag ta för att hinna byta i Slussen mot Norsborg?
Haha, konstrast? Underbart :)


Vi åkte till Atlantis och tog tåget dit. Inga förare och fantastisk utsikt!



En mäktig byggnad det med...

Förra året var vi i vattenlandet och deras beach. I år kände vi för att leka med delfinerna, men vi tar det när Nayomi är lite äldre och förstår mer. Vi åkte och mormor o morfar fick uppleva lite kammare och akvarium.



Jag skulle inte ha ngt emot att bo på palmen. Villapriserna är från 8 miljoner uppåt...

Om ett par år kanske? Amad, jag tänkte att...



Allt på palmen är inte färdigbyggt. Dubai drabbades hårt av finsnkrisen (a, jag fattade inte heller att det va sant...)
Så många byggfirmor har tagit paus. Ett eller två palmblad står tomma.

Skulle JAG få välja, så skulle dom bygga ett tivoli på ett av bladen, på den andra en golfbana!

Men alltid när jag kommer med bra ideér så tar Amad mig ner på jorden och tröstar mig med lite gosaker...

Mmm choklad! OBS! Med GULD på ;) Så har man ätit guld! Check!


Vi FÖNSTER shoppade...en penna för ca 50.000kr...

Nej tack..



Vi nöjer oss med 50-75% rabatter på märkeskläder till Nayomi :)



Itliensk design, har kostat ca 900 per plagg, köpte båda för under 300!



Gap Baby



Adidas



Ett par super duper söta UGGS!



Allt är inte på rea, men 75% av allt är på rea ;)

Vi prickade in rätt vecka att vara här! Det är "Shopping Festival"! Alla butiker har rea, och det finns så mycket kul och fint att köpa! Är man shoppo-hollic så ska man (inte) åka hit!

Nayomi gillar åxå shopping, fast hon väljer saker som är jobbiga att ta hem. Inte omöjligt men jobbigt ;)
Ordet omöjligt existerar inte här...
Så hon får oftast njuta av sakerna i butiken och sen lämnar vi dom där...som denna gunghäst!



Hälsningar från Nayomi som snart tar sitt första steg själv. Hoppas vi...



Ha det bra. Vi ses snart!

Kram

Doing Dubai dag 2,3 & 4...

Dagarna bara flyger iväg och det är helt UNDERBART att få umgås med familjen, speciellt Nayomi :) Jag kan knappt släppa henne, pussar, kramar, lekar, prat, skratt och en massa nya smaker till henne. Jag bara vill stanna tiden...

Vi har gjort jätte mycket och upplevt både det ena och det andra. Klart shoppingen är kul eftersom det är ett stort intresse i familjen Osman :)

Sol och bad, äta sand och leka i vattnet är underbart kul!



Amad & morfar fyller i Nayomis lilla ö-leksak, inte det lättaste, men det absolut sjukt roligaste jag sett på länge, hahhaha!!!



Vi bor 5 minuter från Dubai Mall som är ett av världens största gallerior. Över 1200 butiker! Så nej vi har absolut inte "inget att göra dagar", utan tvärtom, sjukt mkt att se. Restauranger, cafeér, butiker etc...

Varje kväll från kl 18.00 har dom en "Fontän uppvisning" som man blir helt faschinerad av. Dom kör olika musik teman och vattnet följer rytmerna och det är heeeeelt fantastiskt att titta på! Första gången blev Nayomi jätte rädd för hon förstod inte riktigt vad som hände när musiken kom igång och vattnet åkte upp 100 meter i luften, men nu tycks hon iallafall vara nyfiken :)



Vi har även bokat oss på en tur i världensn högsta byggnad: Burj Khalifa 828meter!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi kommer att åka till högsta utsiktspunkten på 750 meter. Det var inga problem att ha med sig små barn. Tänkte på tryckutjämningen, Nayomi får ha nappen i munnen :)



Tyvärr så pajjade våran kamera. Så typiskt, mitt på resan :( Men det är ok, vi använder Amads iPhone4 som kamera nu. Dock blir bilderna inte så bra alltid. Men vad ska man göra? Vi orkar inte köpa en ny, det är tråkigt med elektronik!

Mormor fick ta en bild på oss när på posar framför världen enda 7 stjärniga hotell: Burj Al Arab
En natt där kostar från 13.000kr till 250.000 för sviten! Tar man sviten så åker man antingen Rolce Royce eller helikopter. Jag harde valt Helikopter!

Men en fin bild blev det :) (Den skiftar i olika färger, blått, gult, orange, rosa etc)



Det vore en grym upplevelse att ta helikopter och se Dubai uppifrån :) Åka runt lite och steka. Men höjder och flyg är inte riktigt min grej. Få se hur jag överlever 750 meter...återkommer om det...

Dubai Mall har ju allt, till o med en "organisk" matbutik med bara ekologiska varor. Vi passade på att köpa lite ny mat till Nayomi: Kex, mat och frukt-pureér, godnatt-välling och non-drop nappar till flaskan!

300kr på mat, men det är klart vi ska ge bra och god mat till princessan! Nya smaker och upplevelser :) 



Det finns en outlet som kallas för Dubai Outlet Mall, det ligger 25 minuter med taxi från Dubai Mall. där samlas alla förra och förrförra årets modeller från kända varumärken, man kan fynda allt från kläder och skor till hushållsartiklar och möbler, 30-80% rabatter!

Vi köpte faktist bra grejer från Babyshop: En rolig leksak till barnvagnen 150kr, en sele med ryggsäck när hon lärt sig att gå, 100kr, så man har henne nära sig! Och de bästa fyndet blev en "Gå-sele"!!! 80kr. Ingen mer krökt rygg!



SUCCÉ!!! Hon älskar den, springer i den och det är jätte bra hållning för både oss som går med henne med även för Nayomis del! 80kr, sjukt billigt och bra! Hallå Sverige fasiken vad vi ligger efter med barn prylar!!!



Nayomi gillade sin nya napp & nappflaska som vi tidigare köpt, så vi gick tillbaka och fyllde på med ytterligare napplaska, nappar och haklappar + en napphållare!



Nayomi likes :)



Det är inte bara vi som blir trötta efter så mycket sol, bad och shopping!



Hihi, en väldigt speciell butik ;)

Det var denna butik som vi såg i Ras Al Khaima, första Dubai resan, då bestämde vi oss för att lägga in ett "Y" i mitten av namnet!



Njutit av en Starbucks latte har vi åxå hunnit med! Synd att vi inte har det hemma...



Nu har vi några dagar kvar att njuta och umgås! Passar på att få så mycket tid med Nayomi!

Vi har shoppat en hel del kläder till henne. Ska försöka lägga upp en del i nästa blogg! Nu sova och se framemot en solig dag med +28 imorgon.

- Tittuut, mamma har köpt ngt på Rea!



Gonatt!!!

survey services