Min första morsdag!!!

Gu jag har blivit MAMMA! Helt sjukt och underbart på samma gång!

Tack för alla gratulationer på blogget! Tur att Amad hade krafter att låta er följa den jobbiga resan, nu har jag hand om allt kul efteråt, hehe!

Mellan allt som händer just nu hinner jag visa lite bilder på Nayomi, idag blir hon 3 dagar!



Morsdag i söndags, samma dag som vi fick tummen upp att åka hem. Allt såg bra ut, Nayomi blev godkänd på alla punkter och även jag kände mig tillräckligt bra för att klara av ett nytt liv här hemma!

Här i sin nya fina Rock Star Baby BB-stol mot hemmet (pappa körde, därav rätt mössa på!)



Min familj kom på besök, sovrummet stormades snabbt :) klart alla skulle få hålla om och pussa henne!

Här sover hon med sin lilla kanin


Vi fick mat för en hel arme som kylskåpet är fylld av just nu, så min fråga är: När hinner man äta som nybliven mamma? Tror inte viktnedgången har med amningen att göra, hehe!


Till fikat åt vi en härlig morsdags tårta som pappa Amad köpt, såå gulligt!!!



Våra trevliga grannar fick också se Nayomi, stolta pappa Amad hade en liten gårdsrunda med henne i famnen :)

Det bjöds på Champagne till Nayomis ankomst av grannen, här går han igenom hur den ska sabreras rätt



1,2,3!!!!



Som ett proffs! SKÅL för Nayomi!!!!



Första badet på kvällen, det var inte alls kul...



Ni kan ju föreställa er hur dethär lät! Det var pappas fel ska jag tillägga...han badade henne!



Allt slutade gott och lilla princessan somnade i pappas famn...



Nu har vårt liv vänt 180 grader och allt är spännande. Vi njuter av varenda dag, timme, minut och sekund av våran helt underbara Nayomi!

När folk sagt att det bästa som kan hända i ens liv är att få barn, så rynkade jag alltid på pannan och undrade hur en bajsblöja och spyor kan vara det bästa i ens liv! Herre Gud!

Det kommer aldrig finnas tillräckligt med ord för att beskriva en lyckokänsla som denna, ATT FÅ BARN!
Det är något man måste uppleva för att förstå, och det har vi fått göra nu. Vi är evigt tacksamma att vi kunde få barn och att hon är fullt frisk. Tack Gud för det :)

Nu ska vi installera oss och hitta en bra rutin och fortsätta njuta av denna fantastiska lilla sak: Vår egen lilla bebis!





Hejdå....Vi ses snart!

Nayomi är här (Daddys sista blogginlägg)

Ja då, hon är här och hon är underbar.
Jag är en STOLT pappa just nu kan jag meddela.

Kl 1743 så anlände våran sötnos.
Hon är 49cm och väger 3140gram.

Den känslan och den glädjen jag kände när hon kom ut var att jag brast ut i gråt, glädjetårar.
Är det här det största jag upplevt i hela mitt liv? Definitivt och självklart min bröllopsdag med Yasmina.

Kort om förlossningen var att när epidralen satte igång så gick Yasmina från 4cm till helt öppen på 1h!!! GALET snabbt. Sen var det bara att vänta ut princessan. Totalt tog det 7h från det att vi kom till BB imorse.

Nu är det dags för Yasmina att ta tillbaka sin blogg, har varit ett nöje att få dela med mig mina erfarenheter av vår förlossning.

Så självklart, lite bilder på princessan!!!

/Amad aka PROUD DADDY





På BB Stockholm i Danderyd

Latest Update (15:30):

Ja det här med förlossning är ingen lätt grej. Hur man än har förberett sig (föräldrarkurser, läsa böcker, googla etc.) så är det inte riktigt som man tänkt sig.

Vi kom till Danderyd runt 1030, svärmor körde hit oss efter en extrem intensiv period hemma för Yaz.
Väl på plats så gjorde barnmorskan dittan och dattan (sladdar och grejer som tidigare) och denna gång var vi i den aktiva fasen! Weiiii vi fick stanna kvar och inte åka hem.

Kort om BB Stockholm i Danderyd, super bra ställe (dock ingen sjöutsikt vilket är ett minus *ler*) med fantastiskt duktiga barnmorskor. Alla är supertrevliga och har det lilla extra för att göra det bästa av situationen.

Hur går det med förlossningen då? Jo då, den skyndar sakta framåt, Yaz har haft tunga perioder innan Epidralen tog verkan och nu mår hon bättre men så fort verkan försvinner så blir det tufft igen.

Vi har nog ett x antal timmar framför oss men vi vet att det är nära.
Blir det ikväll eller imorgon? Det återstår att se men min magkänsla säger ikväll...

/Amad aka Daddy


GRYMT påfrestande period (By Daddy)

Latest update (08:00)

Inatt kändes det tufft för Yasmina, väldigt tufft så vi bestämde att vid kl 2 åka in till BB.
Sagt och gjort, först med Barry till Jessica (tack för att du tog emot honom så sent) sen vidare in till BB.

Väl där lite prover och så koppla på lite sladdar och apparater, rätt häftigt att få se när värkarna kommer precis när Yasmina kände de.

Vid det här laget hade Yasmina väldigt ont, så efter en undersökning av barnmorskan så visade det sig att det är en bit kvar innan den aktiva fasen börjar.

Så nu är vi hemma igen, har aldrig sett Yasmina ha så ont som hon har nu. Det är enormt att se henne klara av det hon går igenom nu, varje värk som för henne känns som en evighet. Vi män kan aldrig någonsin förstå hur det känns

Så vi biter ihop en stund till hemma och hoppas på att vi snart har modet att åka in och stanna kvar för en förlossning.

Men man vet aldrig som alla säger, ingen förlossning är sig lik!

/Amad aka Daddy

Värkar hit och värkar dit (By Daddy)

Ja då fick man ta över skrivbordet, jag kommer att uppdatera så ofta jag kan för att få er att följa våran fantastiska resa tills vår lilla Nayomi kommer ut.

Latest update (00:40):
Kom hem från träningen kl 19, yaz har haft värkar kontinuerligt sen igår kväll men nu vid 20 tiden så har de blivit kraftigare och kommer regelbundet. 3-5min där värkarna håller i sig i lite över 60 sekunder. BB säger att man kan åka in om man känner för det, men vi väntar, vi avvaktar, det är skönare hemma (så länge hon orkar stå emot värkarna). Jag säger vi hela tiden men vi vet alla att det finns bara en i det här och det är hon bestämmer (det är alltid frugan som bestämmer, she is the boss in all situations :) )

Måster erkänna att man känner sig ganska hjälplös som man och bara se sin fantastiska fru lida som hon gör. Men snart så, vi väntar och väntar och vi får snart uppleva det mest fantastiska en kvinna kan uppleva.

Så det är snart dags med andra ord, mot BB för förlossning, så känns det i alla fall. För vår lilla Nayomi, hon verkar knacka på dörren, och vi välkomnar henne med STORA ARMAR.

To be continued...

/Amad aka Daddy

PS medans jag skriver 3 värkar 3-5min mellan 60s långa. Ganska exakt, rätt häftigt att kvinnan är skapt på detta vis  DS

Få tiden att gå


Värkarna håller i sig, mellan 3-10 minuters intervaller, ibland svaga, ibland jätta starka, men jag kan fortfarande prata och andas när värken kommer.

Vad gör man?

Pappa hämtade mig strax före tio, åkte till min syster i Huddinge för att hälsa på hennes små 2 veckors valpar!
Jag vart helt kär, OH MY GOD så söta det är!



Dom var överallt



Mamman är stor och....gullig? Mmmm, hon är enorm, jag vågar inte ens sätta ner Barry, hon skulle bara behöva nysa på honom så skulle lilla Barry flyga åt...

Tysk anabola import? Hon heter iallafall Lexi




Barry var inte så förtjust, han vart mest rädd och fundersam. Han undrade hur ngn kunde vara så liten och låta så mkt. Dom grymtar ju efter mammas bröst...nöff nöff...hehe!



Jag lät en av dom få suga på mitt lillfinger, hon heter Pixie, hon var så hungrig och saknade svans! Min favvo :)




Sen vart det lunch i Skärholmens Centrum...skönt att komma hemifrån och inte räkna på värkarna. Dock lite läskigt om det var en strak värk som kom. Då blev det svettigt.

Ja jag undrar ju hur länge det kommer vara såhär, ont, kniper till och kommer med jämna mellanrum, var 9:de minut och håller i 50 sekunder. Mindre än i natt!!!

Vila ska jag göra nu :)

Återkommer med mer snart...om det kommer mer?!!





Latensfasen


Har överlevt natten. Dock inte mkt sömn. Värkarna kommer jämt och är små. Så jag sa till Amad att åka och jobba som vanligt.

Få se hur det utvecklar sig. Denhär fasen kan ta upp till flera dygn, suck...Men det positiva är att jag antagligen kan föda utan att behöva bli igångsatt!

Det var min madröm, att vänta till 42+0........idag är det 40+6........håll tummarna nu!


Jag håller er uppdaterade så gott det går.





Värkar....


Kände redan på dagen att det gjorde lite ont hela tiden. Men eftersom jag inte tänkte föda mitt på veckan så struntade jag i att lyssna på det onda. Jag hade lite unfinished business kvar att göra...kan även kallas för kontrollfreak syndromet, inte vilja släppa taget.

Kom hem vid 18 tiden, inte så hungrig, seg, trött, ont, konstigt ont, ville bara lägga mig och glömma...

Vid 20 tiden så kände jag mig små iriterad på att Alvedonet slutat verka och blev mer och mer tveksam.

Var det värk, förvärk, känns som ihållande mensvärk i rygg o mage. Ingen aning...Hoppar in i duschen, passar på att tvätta Barry samtidigt. Det blir lixåm inte bättre nu heller. Fortfarande ont i mage och rygg.

Amad kommer hem vid 20.30 tror jag. Han ser att jag är irriterad och har ont. Han hör det på rösten åxå. Han vet att det är dax. Hur vet han men inte jag? Jag vill inte ha ont eller att han tycker synd om mig. Kan ju som sagt inte föda nu? Mitt i veckan!

Sen kommer första värken! Aj! Det bara svider till i nedre delan av magen. Håller i 30-45 sekunder? Kommer tillbaka mellan 3-8 minuters intervall. Helt skumt. Det är verkligen värkar nu!

Shit!

Amad läser på internet och googlar fram bra grejer om värkar. Inser att det kan vara latensfasen nu. Så vi börjar ta tid på värkarna!

Duschar igen, det hjälper lite, Amad packar väskan med allt nu. Jag känner att det är overkligt. Är jag gravid och ska föda?!

Det kommer mellan 3 - 8 minuters mellanrum, håller i sig mellan 45 sek - 1 minut...Jag kan andas utan problem, gå och prata. Klart det känns men inte så farligt.

Skickar lite mail, det sista nu lixåm. Har jag glömt ngt? Hade ju massa planer för morgondagen. Måste kanske avboka allt?

Jag tror att det är DAX nu! Kan ju inte riktigt fatta det, men värkarna är ju kvar och klockan är snart 01.00 så det har kommit nu snart i 3 timmar.

Inget vatten än....

Amad sover, Barry sover....

Jag återkommer....

Riktigt bra hemsida för att tima värkarna: www.varktimer.se

Sovande bebis bilder


Helt otroligt fina bilder på sovande bebisar. I WANT!

Läs artikeln och kolla in bilderna. Känner ni ngn som kan fota såhär så ge mig info!!!



Tycker det är så himla gulligt....oooh man smälter ju :)





http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6638472.ab

Babyshower!


Klart att man ska ha en babyshower i sin väntas tider!
Jag hade min tillsammans med Neda vilket var jätte kul.
Vi hade bara 2 veckor emellan beräknade tider, och tyckte det vore kul med en annorlunda babyshower, 2 in 1!

Bjud dom du tycker mest om och trivs med, en babyshower ska ju ändå vara för den blivande mammas (BM) skull innan barnet kommer. BM ska stå i centrum och det ska pratas mkt bebis, hinna umgås med väninnorna, få presenter och en massa bra tips och råd från dom som redan är mammor.

Vi började kl 16.00 och höll på till ca 20.00 tror jag...?


Vi bjöd på tilltugg, lite mat, vin, snacks etc. Endast tjejer var bjudna och deras barn



Presenter! Som julafton fast mycket roligare ;)



Mer presenter...



Och ännu mer...



Det tog aldrig slut...så kul!



Förutom alla superfina presenter så körde vi några "lekar" för gästerna!

Bl.a. körde vi en liten tipsrunda i lägenheten med 1, X, 2 svar.  Frågor om allt möjligt, ex: hur jag ska föda, vad barnets andra namn kommer vara, hur mkt viktökning jag haft, mina cravings etc, etc...

Det finns mkt inspiration för Babyshower på nätet, bara att googla :)




Barry var den enda manliga gästen från min sida. Här leker han så fint!



Vi hade pysslat ihop lite give-aways, Neda blåa och Yaz rosa. Blått & Rosa var altså temat :)



Fyllning: Tack-kort, hallon godisar & ett rosa ljus



Ett inbjudningskort ska man skicka! Här är min, lite info och tider.



För att göra ett lyckat Babyshower så mixa dina väninnor, gör mat eller/och tilltugg, snacks, godis och glöm inte: VIN! Det ska vara trevligt att komma, ge presenter och sen att man har lite lekar eller annat kul för sina gäster.

Vi hade våran på eftermiddagen en lördag, så alla som hade planer på kvällen hann med dom, och alla med barn kunde komma hem innan läggdax. Vi körde lite som öppethus.

Fick jättemånga fina presenter, måste ju visa några här:

2 par fina skor



Pyjamas, strumpbyxor med volanger i baken, 1 par sköna stickade sockor



En läcker svart klänning



Lite böcker som jag måste lära mig först innan jag börjar läsa för Nayomi....




.....för visste du att den röda stora grejen till höger heter XYLOFON?  (jag erkänner, hade fan ingen aning)




CARAMBOLA???!!! Precis vad den svenska matkassen brukar innehålla...förutom potatis och äpplen...?




Så jag måste verkligen plugga på barnböckerna!

En Babyshower kan man göra mkt av, upp till var och en hur mkt man vill lägge ner i tid och detaljer. Glöm inte kamera, roligt att se bilder på magen när den väl är borta och alla andra minnen :)




Tack till alla som var med och för alla fina presenter!!!!

Kram





Moschino klänning och låååångpromenad


På lördagen passade vi på att promenera till Djurgården fram o tillbaka, äta glass, få lite solbränna och köpa en klänning till Nayomi!


SNYGG halva priset 350kr från Prinsar & Prinsessor



Även jag shoppade 2 snygga sommarklänningar som jag snart kan ha :)
Fynd från Charmant 99kr styck!



Glassen smakade gott i solen! (Min mage är 122cm i omkrets, försök att slå det!)



Amad & Barry delar med varandra, kärlek :)



Avslutade promenaden i godishyllan på Häst o hundbutiken



Sen var jag mörbultad och somnade på soffan...We are still waiting!

I love BURBERRY!


Det kan inte bli sötare än Burberrys mini bodies!

Burberry baby finns på NK plan 4 och kostar mellan 600-900kr styck.

Dessa 2 fyndade vi på Tradera och vann budet på båda!!! Helt NYA original Burberry.


Små vita lamm och en söt snörning runt, tillhörande mössa



Båda med sina klassiska mönster, här lite drapperat


Måste tvättas och strykas. Vi har handlat fler grejer på Tradera och det är sjukt billigt med tanke på att det är helt nya/oanvända plagg.

Ja det är vad vi gör nu i väntans tider....det är spänning på hög nivå när man budar det sista minuterna, och när vi nu väntar det sista dagarna :)


Barry, den perfekta övningsbabyn


När vi fick den underbara nyheten var jag i vecka 7 eller 8 tror jag! Det var som att gå på moln, vi fattade inte riktigt hur sant det var att pinnen visade positivt. Jag sprang till apoteket 2 ggr för att vara säker på att det första testet verkligen var rätt. Samma tjej i kassan, hon bara log och sa att det var till 99% säkert!

Och det var det ju :)

Jag sa till Amad: Nu skaffar vi oss en hund! Jag har velat ha en så länge nu. Jag ÄR gravid och då kommer hunden inte vara ett substitut, den kommer vara en familjemedlem tills barnet kommer. Och vi kommer kunna öva våra föräldraegenskaper på den.

Det tog mig 2 dagar att hitta en lurvboll på Blocket.
Bilden: En 5 veckors sötnos som kallades för "Blackberry Jam-Barry"



Vi åkte till Gnesta, en liten by utanför Södertälje. Där hade hon 6 valpar, dom kunde ju knappt gå än, och alla var så nyfikna och kom fram till oss. Där satt jag på deras golv och tog upp en och en. Självklart var alla jätte söta och gulliga, burriga lite mulliga och jag önskade för en stund att alla skulle få ett lika kärleksfullt hem som våran skulle få.

Barry, han kom fram snabbt, han var så liten att han fick plats i min hand!
Han somnade till lite och vi vart helt sålda!
Till och med Amad höll på att smälta, så vi hade bestämt oss: Barry, det är våran valp!!!

Handpenningen lagd. Vi åkte hem, allt kändes rätt. Lång väntan nu, hela 3 veckor kvar innan vi skulle få hämta våran underbara lilla valp...kändes som en evighet.

Mamma åkte med mig tillbaka den dagen då Barry fyllde 8 veckor för att hämta honom. Hon vart helt kär!

Från första kvällen har vi verkligen sett till att han känner sig som hemma och trygg! Han fick med sig en bit snuttefilt med syskones lukt på. Men den verkade inte behövas. Vi hade självklart köpt allt, snuttefilt, säng, mat, leksaker, godis, matskålar etc. Det värsta en valp kan utsättas för är ensamhet, känna sig övergiven. Tänk att lillen nyss tagits ifrån sina syskon, sin mamma och sin lilla värld på 8 veckor bara försvinner.

Han sover i våran säng bredvid oss och får göra det när han vill!


Här sover han med sin panda kompis i sin lilla säng



Våran tid med Barry har verkligen gett oss instinkt i hur ett barn funkar: Han gör ljud när han vill ha ngt, han söker ögonkontakt, han ska rastas så att han inte pinkar eller bajar inne, han måste matas, han måste tvättas, ge kärlek till, ta upp honom om han blir rädd, leka med honom, trösta honom när han gjorr sig illa.

Här i Amads trygga famn...



Ja, allt som man ska göra med ett barn gör vi med Barry. Klart att ett barn är ännu mera krävande, men det har varit jättebra träning för oss att ta ansvar för en hund och sätta oss in i ett större ansvar med ett barn snart!

Gu så vi längtar!!!

Barry är speciell, han är nästan som en liten människa för att vi behandlat honom som en. Han hänger med oss överallt. Är med mig på jobbet och vi tar med honom på shoppingturer, smugglar in han i matvarubutiker så han slipper vänta utanför eller i bilen.

Han är smart.

Han är rolig.

Han busar.

Han gillar att sova.

Han älskar att sova!

Han är kärleksfull.

Han är krävande, ibland.

Han är våran sötnos :)


Några härliga ögonblick från fotoboken


Puppie eyes...



Barrys fina vinterjacka





Busiga Barry som hittat mattes lypsyl, mums...




Mattes toffla får stryk! Tror det är samma kväll som han snor ett av mina Efva Attling örhängen och ÄTER upp en!!! Tre dagar senare hittar vi den i hans bajs som han bestämmer att lägga utanför Sickla i Nacka.
Tur att den kom ut, han hade t.o.m bitit ner taggen på den, vi var oroliga att den skulle skära i hans mage.



Barry med och provkör nya bilar. Han måste ju matcha in och få plats :)




Barry testar Nayomis babygym, den får godkänt!




Här sover han på mattes värmekudde, cozy...




Visst sa jag att han gillar att sova...skönhetssömn för hela slanten! (kolla in tungan)



Nyduschat och burrig! Han brukar få ett ryck och springer runt i lägenheten och busar!


Herren på täppan! Här är vi på promenad och han övervakar matte :) 


Alla frågar oss om hur det blir när vi har bebben, mitt svar är densamma: Barry blir storebror och vi ska låta honom vara involverad! Jag tror att han blir en beskyddande hund och att han kommer vara jätte nyfiken.

Jag tror inte att det kommer vara ett problem alls att ha Barry med Nayomi. Lite mer pyssel och få ihop det. Men vi har valt det. Då ska vi även ta ett ansvar för det.

Alla gillar Barry och Barry gillar alla.

Han är våran övningsbaby och jag tror att vi lyckats rätt bra med honom :)

När det väl är dax att dra till BB så fixar vi ngn som kan ta hand om honom under ett par intensiva dagar. Hans övernattningsväska är redo och han trivs i dom flesta miljöer. Så länge han får äta, sova och komma ut!



Barry - den busiga lilla Osman hunden


 

Woff Woff!!!


Amnings BH


Jag undrar vart all sexighet tog vägen när man blivit mamma? Amad, du får gärna vara kreativ när det gäller hitta nya SNYGGA & SEXIGA amnings BH:ar! Du som ser ;)


Det är tyvärr ingen djungel i BH världen när det gäller amnings BH:ar...det vanligaste man hittar är rätt trista, färglösa, fult spetsiga eller alldeles för tantiga. Och det värsta är väl att det flesta är ovadderade, så när den lilla kudden ska in mellan tutte o BH så syns det tydligt.

Hur tänkte dom?

Har hittat några hemsidor som säljer sexigare amnings BH:er men då kan man ju inte testa(!)



Jag köpte en start BH, lite sportvariant, vit, mjuk. Från Twilfit ca 350kr (märke Abecita)




Hahahahaha, det ser så jäkla löjligt ut så man dör av skratt!!!
Smart funktion = dra ner för amning, men bara bröstvårtan som är synlig, really smart!



Ta-daa! Så enkelt, ja, det återstår att se :)




Har vi missat ngt?

(låååång blogg)

Vad har gjorts i helgen förutom väntat och haft förvärkar?! Yaz fixade klart "barnrummet", kollade och fixade alla 100-tals plagg och insåg att vi hade lite grejer i lådorna :)


Nayomis skor & mockasiner: 11 par blandade storlekar och märken



Strumpor så det räcker!



Hade glömt dessa...



Och några strumpbyxor :)



Hattkollektionen



När det är lite huller om buller...från Name It



Till varma sommardagar!



Haklappar gott & blandad



Några fler...i frotte material



Dregel-lappar



Enkla bodies, några o-uppackade



Några mönstrade...



Några kortärmade...



Några favoriter :)



Badkläder, hihi, så söta!



Lite panties



Shorts



Byxor



Jeans! Mexx & CK



Koftor



Till lite finare tillställningar



Klänningar från HM



Jeansklänningar, Disney & Benetton



Klänningar från Yorrik



Klänningar fråm Mexx



Klänning från Ralph Lauren & Burberry



Burberry större storlekar...



Festklänning från Kappahl



2 miniklänningar från Levis & Minimo



Några t-shirts



Några favoriter



En absolut favorit! Wonder why...



Rosa dräkt från Klädkammaren och en hoodie från Adidas



Oj vilken suddig bild, ska föreställa en söt dräkt från HM



Favvo vinterjackan från Armani



Väst från CK & trenchcoat från Burberry



Regnkappa från Mexx & höstjacka från Disney med tillhörande vantar :)



Plädar



Mjukisdjur



Bitleksaker



Skallrande leksaker



Mjuka leksaker och en gitarr :)



Fotobok



Leka & lära böcker



Rummet klart!



Vagnen klar, bilbarnstolen redo, babygymmet väntar och väskan till BB står packat och klart!



Har vi missat ngt?

Det som återstår är: väska till lilla Barry, Babymonitor (baby vakt med video), mammas och pappas grejer till BB som packas ner när det verkligen är DAX!

Ja, så det känns att vi bara saknar lilltjejen nu, när princessan är klar för att vakna ut från magen...vi väntar :)

Hand-docka till...


I helgen var det dax för 25 års kalas på Patricia (den officiella är 31...)

Present? Gick till Design Torget och hittade den perfekta barn-pappa presenten! Det betyder att både pappa och barnet faktist kommer ha användning av denna! Det var iallafall tanken.

Det blev en nyckelpiga hand-docka, otroligt söt!



Den ska man trä på handen, finns i one size och passar dom flesta

Under kvällen blev alla kreativa och kom på en hel del olika lekfulla & skämtsamma användningsoråden för nyckelpigan. (OBS! Detta innan alla +30 åringar blev berusade!!!)

Har du ballar av stål så testa följande:  

Gå runt i baren med nyckelpigan som handske, kolla in en schysst rumpa, kläm på den, och när du får den sura förvånade blicken (forhoppningsvis innan bitchslappen hinner komma) säg då samtidigt som du uppvisar nyckelpigan med väldigt förvånad blick: "IT WASN´T ME!!!" och se på nyckelpigan med skeptisk blick.
Skynda dig därifrån nu!

Garanterat stimulerande och jäkligt kul :)

Men som sagt, den var menad som pappa-leker-med-sitt-barn-present, säkerhetstestet avslutades med glada miner och en en nöjd farsa!



Om jag fick önska mig ngt hemsk, en scen ur föräldravärlden skulle det innebära:

Kl 07.15 söndagsmorgon hos Antonsson: Farsan vaknar med världens baksmälla, spritsmak i munnen, ångest, och inser att den närmaste kompisen han har till tröst är: Nyckelpigan, som troget sitter kvar på hans hand...




Grattis!





Klädkammaren i Skrapan


En outlet som säljer ut baby & barnkläder mycket billigt! Kan hitta Disney och andra coola märken.

Vi tittade förbi där...Alla plagg vi köpte kostade från 29kr upp till 49kr!!!


2 enkla bodys att kräkas ner



Enkel vit t-shirt



2 t-shirt med "Claire" text på



Puh + nalle mössa



T-shirt i större modell med Puh



Egen princessa handuk till Nayomi :)



Och så fick vi en liten gåva...



Passa på och fynda :) det är super billigt!!!

Vilken dag anländer Nayomi?


Gissningsleken börjar NU :)

Amads projektrupp bettar om datumet, Yasminas kontor bettar om datumet, allt är på skoj! Bara kul :)



Kan svara som inlägg här på bloggen! Kul för alla att se!

Drar vi över tiden eller kommer hon tidigare, eller kanske prick på datumet...?




Vad tror DU det blir för datum? Den beräknade är 21.5...

PS Nu kan ni även rösta längst upp till höger DS   

(om den lilafärgade rutan ej dyker upp så uppdatera sidan)





Kram Yaz


Munchkin


Lite trevliga, söta och anvädbara grejer till babyn från Munchkin! Mums mums...





När dom första tänderna börjar klia så tar vi fram nallen med dom fyllda tassarna. Kan läggas i kylskåpet för x-tra kyla, nallen är mjuk och tassarna fyllda med vätska för mjukare tugg när det kliar.




+6 månader ska vi börja med dino-skedar :) Mjuka plastiga och jätte söta




+12 månader, då kan denna coola behållare i nät fyllas med exempel frukt, så kan lillen tugga och suga på saften utan att riskera att det fastnar i halsen!!! I like!!!



Flaskborste, kan komma till användning?! (annars kör vi den i vattenpipan, hehe)



Köpte dessa på So Cute men har sett dom på några barnbutiker.
Priset ligger på mellan 100 - 200kr styck på dessa.











Rock Star Baby - Bilbarnsstol + mössa


Den kom, den var skit snygg och den blir perfekt!

Vi budade på Tradera och vann! Fick den för 999kr! Nypriset ligger på ca 2.500kr!



Svart & farlig, lätt väger bara 3 kg!!! Bra handtag, kan bäras i bågen eller i handtaget som även kan justeras framåt och bakåt, behöver inte vara i vägen. Huvan är avtagbar, eller vad den nu heter...?!



Bra vaddering inuti med stödkrage för den allra minsta. Mjukt och ser bekvämt ut. Älskar alla detaljer!



Smart regnskydd med lite lufthål i...bra för oss i norden där det även kan snöa ibland....



Its all about details ;) Swarovski kristaller! Japp, hela döskallen är av kristaller.



I vinter kan Nayomi matcha med mössan från Rock Star!





Så vi ger tummen upp för Tradera, bara kolla att säljare har fått bra kritik så man inte blir lurad! Annars går det snabbt & enkelt samt att vi gjort bra FYND! Allt vi köpt är sprillans nytt!!!




7 A.M. & Elodie Details


I samband med all annnan shopping från So Cute köpte vi en åkpåse från 7 A.M. i chock-rosa & pälsluva.
Pris ca 1359kr (Babyshop.se har REA på den just nu, 951kr)



Den kan man ha i barnvagnen och bilbarnstolen eftersom det har så fiffiga hål bakom.
Vadderingen i fleece inne i påsen kan man ta bort till sommaren!



Jag plockade även bort pälsen från luvan, så den blir mer somrig om vi skulle använda den under varmare tider.



Tycker detaljerna är snygga med fickor, fack och knappar.






Köpte även en cool army/pink filt från Elodie Details



Ca 199-299kr finns på babyshop.se eller kolla deras hemsida elodiedetails.com




3/4D ultraljud


Tittut kan man göra 3D/4D ultraljud. Jag rekommenderar det starkt!!! Finns olika paket, vi tog GULD.
Man får massor med bilder och videoklipp, lite utskrivna bilder också.

Ett vanligt utltraljud ger ju profilbild på bebisen, vecka 18-20 gör man den "vanliga" ultraljudet.
Kan kolla kön om man vill och om barnet ligger rätt. Bara säga till när du gör ett 2D  UL (ultraljud)

2D i vecka 18, då tog vi även reda på könet! Man ser rätt "bra" på bilderna ryggraden och skallen.




Vi bestämde oss för att titta lite närmare på Nayomi i vecka 26. Då såg man henne rätt klart och tydligt.
Lite drag, om hon log, om hon sparkade, drack vatten eller när hon "vinkade" och rörde på sig, sög på både tummen och tårna!

Här ser man handen och fingrarna, hon ville bara gömma sig hela tiden. Som sin mamma, inga bilder tack!



Det var helt otroligt. Då ser man nästan allt. munnen, ögonen, fingrar, tår, armbåge, det var en fantastisk upplevelse :)



Innan du gör detta: Drick mycket vatten!!! Ju mer vatten i magen desto klarare bilder. Det ser fortfarande ut som en liten lergubbe, hehe, men nu är det på riktigt också!



Tårna i munnen, lite combat mooves, från pappan??!!



Sömnig...kliar sig i ögonen?



Vi fick reda på att jag låg bra på kurvan. För att jag blev så stor i början på graviditeten så folk trodde att det var tvillingar eller en JÄTTE bebis. Jag vart ju livrädd. Men som ni ser, kurvan var perfekt och jag har bara stor livmoder och mycket vätska.



Man kollar hjärtrytmen och ungefär vad bebben väger. Nayomis vikt låg på 867gram (+-127gr) och hjärtslagen på 156 slag per minut. Killar brukar ligga lite lägre i hjärtslagen. 

Idag ska jag till barnmorskan för att mäta magen och kolla att allt är okej. Har haft mycket förvärkar igår så det vore bra att veta om hon har lagt sig till rätta!

I helgen ska det sista fixas, sen vill vi vara klara med allt och bara vänta på hennes entré :)


Kolla in på Tittuts hemsida: http://www.tittutultraljud.se/



Namnnappen :)


Beställde en födelsedagspresent åt Amad som kom igår!

Eftersom vi nu ska få tillökning så tänkte jag köpa ngt som har med den lillen att göra, så det blev:

3 stycken namnnappar! 0-3 månader. Man får hitta på egna texter, max 3 rader!




Dom kommer i 3-pack kostar ca 129kr inkl. frakt

www.namnnappen.se

Lite tips!


Trött idag, jisses så trött...Hormonerna tar över, hade jag vetat att jag får problem med att sova så hade jag skaffat mig en gravidkudde för länge sen! Låter kanske skumt, men att ha en kudde mellan benen hjälper, det avbelastar höfterna lite när man särar knäna från varandra.





Nu är jag i slut tampen av graviditeten och jag sover mellan 3-5 timmar per natt, resten av tiden går jag
runt våran köks-ö eller sitter upp ett tag, tar en varm dusch, eller väcker stackars Amad som får trycka till i höfterna. När det gör ont så gör det skit ont. Du vet om du har bäckembotten-uppluckring, som det heter, du får ont och svårt att gå.

Tror jag är förberedd på att få lite sömn när Nayomi kommer, jag får se det från en positiv sida!




Lite tips till dig som väntar:

- Ont i höfter och rygg? Alvedon och värmekudde hjälper på mig. Köp en elektrisk platt så slipper man ha en fet ärtsäck under ryggen och hålla på att värma i micro mitt i natten? Nä...köp en platt som går på el. Bekvämt och väldigt enkelt. Kan ta med den överallt och du kan justera värmen själv. Köp ett gravidbälte åxå.




Har du en pertner, sitt du på en stol eller pall med fri rygg mot väggen, 90 grader i knäna, låt din partner trycka in knäna mot väggen, så din rygg kommer in mot väggen. Det känns skönt i höfterna medans det trycks in.

Du kan också luta dig mot en vägg magen inåt väggen, med armarna lite över huvet, puta ut med rumpan lite, låt din partner trycka på ländryggen, du ska hålla emot. Det ska kännas skönt och avbelastande. Fråga din barnmorska om hjälp och råd! Vi lärde oss detta på föräldrakurserna! Går till barnmorskorna i gamlastan, det är riktigt bra!!! Blev inskriven på Stockholms BB (Danderyd) för att föda där. Det ska tydligen vara det allra bästa, speciellt för förstföderskor. Eget rum, bra personal, har bara hört positivt därifrån.


- Halsbränna? Har du inget hemma, drick mjölk! Sjukt men det hjälpte när jag fick halsbränna för första gången. Visste inte hur det skulle kännas och trodde att jag hade satt en jalapeno i halsen, så ont gjorde det! Köp Loosec på Apoteket, en tabblett om dagen tar bort brännan upp till 24 timmar.


- Bristningar? Gråt och svär, det e det enda som hjälper tyvärr. Smörj in magen och brösten men det förebygger bara och tar bort kliandet. Kommer bristningar så kommer dom....Jag provade 2 oljor, den ena var från WELEDA och luktade skit, den andra från Dermanord och är helt underbar, plus en spray flaska!




- Svullna fötter och händer? Bort med alla smycken, duscha eller tvätta av i kallt vatten, sen e det bara upp med benen så blodet inte fastnar. Använd stödstrumpor, det förebygger svullenheten. Mkt vätska bildas i kroppen så det är inget att göra åt egentligen.


- Trött? Järntillskott & sömn. Thats it. Ät bra, avsluta kvällen med ett äpple.


- Sugen på saker? Cravings :) Här ska du bara stoppa i dig det som du är sugen på! Innan jag visste att jag var gravid så blev jag jätte sugen på vitkål!!?? Jag bad Amad köpa en halv 1 kilos bjässe som jag knaprade i mig på kvällen. Sen har det varit lakris, citron i mängder, helst en såndär färdigpressad citronformad sak som jag bara drack ur direkt! Kunde tömma en direkt. Kaviar! Juicer! Ostbågar! Oliver!!! Däremot så har jag helt slutat äta kyckling och undviker choklad. Nu senaste tiden har jag börjat dricka mjölk, ren mjölk. Sist jag drack ren mjölk var i lågstadiet. Brister i kroppen = bara att stoppa i sig det :)


- Oroliga ben? Känns som att man vill röra på benen och spänna på dom helatiden. Massage hjälper! Tryck på fötterna och massera vaderna. Be din partner om hjälp!


Nu är mina fötter stora som meloner och jag får bara plats i gympaskor eller flip flops. Så det känns jäkligt bra att sommarsolen nu värmer. Jag har börjat få förvärkar, känns som mensvärk både framifrån och bakifrån i ryggen. Kroppen förbereder sig.
Om jag rört på mig mkt under dagen så känns det i höfter och rygg redan vid 15-17 tiden, ordentligt. Jag går knappa 1-3 kilometer om dagen, men det räcker till att nattsömnen blir rubbad och Alvedonen äts som snacks.

Jag fattar inte att min mamma orkat göra dethär 4 gånger! Jag är otroligt glad över att få föda på 2000 talet, med all kunskap, service och rena sjukhus. Fatta att det föder utan vatten på vissa ställen i världen, typ Afrika. Utan smärtlindring, aooouuuutch! Jag kommer ta allt som erbjuds, fram med grejerna bara! 

Varför ha ont om man kan lindra smärtan?

Vilken gåva vi kvinnor har fått....

Från en liten grodyngel till en bebis på 9 månader...inne i kroppen. 

Otroligt, vackert och mystiskt...

 



Bra länkar:
http://se.babycenter.com/pregnancy/antenatalhealth/physicalhealth/pelvicpain/

http://www.niomanader.se/content.asp?ID=78







Unnar mig vardagslyx...


Tjock, svullen, trött och allt falerar på kroppen, jag ser till att unna mig skönhet in till det sista, speciellt efter dagens wake-up-call, komma skall för mig snart: Jätte trosa + jätte binda = Jag gråter!!!

Vilken rumpa som helst i världen får plats i dessa stretchbara jätte trosor!
(tack Neda...ska överraska Amad i dom, tadadadaaa.....)




Därför tänkte jag på hur jag unnar mig lite vardagslyx :)



Top 10 by Yaz:

1. Weekend/Övernattning
Komma hemifrån och umgås med käraste. Vi hade en familje-weekend i Nynäs Havsbad. Yaz, Amad & Barry.
Promenader, bastu, utomhus badtunna med 37 grader i vattnet, middag, sova, utsikt och frukostbuffé!





2. Skönhetssalong, bli ompysslad! Fixa dom svullna & torra fötterna, fina fötter och öppna sandaler.
Gick en elevbehandling på Gilda skolan. Pris: 300kr Tid: 1 timmes fotvård Betyg: 8





3. Ny frisyr! Vilken uppiggande grej :)
Går alltid till Amads tvilling Evin, på Salong Hair Fair! Hon är grym. Min senaste frisyr med lugg och axel-långt + slingor i ljusare toner.

Jag & en trött Barry...





4. Massage hemma by Amad
Massageolja gör susen på den trötta kroppen! Amad är grym på att ta hand om mig :)
Fotmassage när man har "oroliga ben", ländryggen, axlar och prova även att massera händerna!!!

L´occitanes Bath & Massage oil





5. Shoppa till MIG!
Vardags shopping behöver inte kosta mycket! Men det känns så bra! Ngt litet att ha....Väska? Nagellack?






6. Ansikte & Kropp
En bra ansikstkräm är ett måste i mitt badrumsskåp! Clarins funkar både dag & natt. 
Även en bra bodylotion när kroppen torkar ut. Jag kör LDB och L´occitanes Jasmin bodylotion-spray.



Glöm inte smörja in magen då den blir spänd och torr ju mer den växer, min favorit som snart e slut:





7. Dofta gott
Fick denna från Neda, kommer från Victorias Secret. Doftar så otroligt gott och har lite olja i sig så man känner sig återfuktad och så himla fräsch med bara lite spray på kroppen.
Bra alternativ om man inte vill ha stark parfym! I LÖÖÖÖÖVE THIS SPRAY!!!





8. Uppigande duschning
Fyll på med lite lyx och skönhet i duschen. Body scrub, face scrub, olika duschkrämer etc...
Hett tips: Paul Mitchels Tea Tree Special = mint doftande schampoo och balsam. Det värmer så skönt i hårbottnet och man lixåm vaknar upp och känner sig otroligt ren och fräsch.
 




9. Bubbla!
SATS Vasagatan kan man gå och unna sig en stund i deras jacuzzi. Avslappnande och smärtlindrarnde, speciellt för höft och ryggsmärtan. Bara att dra dit...





10. Trötta fötter
Uppiggande och mintdoftande fot-gel. Känns att svullnaden försvinner, en stund...





Japp, det är mina 10 bästa...Det minsta man kan göra när man känner sig som en elefant. Inte sluta leva, men ändå orka göra lite grejer. Avslutar alltid dagen med Alvedon och nässpray (gravid täppa)

Men unnar mig även...

"Långa" promenader med Barry, går på middagar, shoppar på stan och nätet, boar hemma med fix hit & dit, tar en fika mitt på dagen, glass i solen, myser med Amad och Barry, bloggar, planerar sommar-resa, träffar favvo vännerna och bara njuter av livet nu när sommaren är runt hörnet, äntligen!



 

Nicholas första Adidas!


Idag fick jag se Nedas & Fredriks lilla underverk! Nicholas: Så liten, gullig, söt och så stora fötter, hehe!

Vad vi har att se framemot: Amma, byta blöja och se på när hon sover...Och så självklart starta en Latte Klubb :)

Vi tyckte att föräldrarna ska börja tänka på vilken sport som blir bäst för deras son, om man har lite att välja emellan då och utesluter alla feminina alternativ:

Hockey=kalla kvällar i ishallar och kostar över 10.000 per år!
Fotboll=vilken farsa gillar inte fotboll??!! Kostar med det senaste kanske 5000kr per år!

Vi tänkte vara neutrala och bidra med Nicos första skor iallafall!
Nu saknas en fotboll till de underbart stora fossingarna :)

Det blev Adidas + dreggel-lapp!



Japp, ett par strumpor till åxå i mini storlek



Oh nu längtar jag ännu mera!!! 2.5 v kvar...3.5 med beräknad försening...Hoppas hon kommer i tid!

Emmaljunga parasoll & destillering av nappar!


Härlig söndag! Åkte till Barnhuset i Nacka för att kolla grejer, vi saknade en parasoll till barnvagnen.
Bra att ha i sommar.

Ta-daa! 299kr



Sen köpte vi även ett "diskställ" till nappflaskor! 79kr



Sen var det dags att koka Mimmie och Nalle Puh, och alla andra nappar och flaskor



Köpte 2 stycken smarta nappar från So Cute tidigare, dom stänger igen när nappen ramlar så man slipper
att nappen blir smutsig. Röda öppen, blåa stängd efter den tappats...



Vi använde oss av våran Cooker som ger kokande vatten direkt från kranen! Så bekvämt!



Allt tvättat och klart! Det som inte ska stå framme får gömma sig i Kaloo boxen



Napparna i den fina napp-skålen som jag fick av Josse, napparna kan fästas i munnen på figurerna!



Before...



After :)


Badrummet & Skötbordet


Har precis rensat grejer från badrummet, fy fan vad man samlar på sig skit! Nu 2.5 timme efteråt är allt iordning och jag har inrett lite grejer till Nayomi som köptes på Apoteket idag!

Fick tips om att ha hemma:

- Våtservetter, helst såna man själv blöter ner så att man undviker en irriterad baby-stjärt från parfym
- Amningsinlägg till mig
- Schampo
- Tvål
- Baby olja
- Puder/Talk om barnets rumpa behöver bli torrt av utslag
- Inotyol, salva till irriterad rumpa
- Blöjor, startkit + att vi fått lite av ett par vänner
- Tops

Så fick vi ett badlakat från Apoteket med grodmotiv på, free stuff!



Nayomis låda: våtservetter, salva & blöjor



Mamma och pappa fick flytta upp en hylla i badrumsskåpet



Samlade ihop alla fina badlakan, lilla grodan från Apoteket, Mimmie från Dubai och stora grodan kommer från HM.



En mjuk badvante vi köpte från So Cute, märket heter Nici



Skötbordet är redo! Handdukar, blöjor, badlakan och vanten väntar



Amad byter blöjor och Yaz badar Nayomi, rättvist ska det ju vara, eller hur ;)

Baby Dior

Nu testar vi nätshopping via Tradera. Antingen lägger man bud eller så kan man i vissa
fall köpa till fastpris!

Priserna ligger på ungefär 1/3 av butikspriset, så man kan göra fynd :)



Denhär gardigan hade utropspris på 200kr och vi köpte den för "köp direkt pris" 250kr 



Äkta? JA!



Snygga detaljer



Sen hittade vi såååå söta trosor :)      



Bud från 51kr, köpte direkt för 105kr, vi orkade inte vänta och så var det från samma säljare så vi får varorna på samma frakt!

Det finns jättemycket billiga märkeskläder på både Tradera & E-bay, hittar mkt på Burberry och Baby Dior.




TIPS: Kolla omdöme på säljaren + kolla om det är nytt eller begagnat!

survey services